2009. december 10., csütörtök

Apukám...

...aki a múlt héten egy kisebb aleset áldozata lett! Nem kell itt tragédiára gondolni, már jobba van!

Szerdán épp kint ház körül pakolásztak bátyámmal, amikor a fűrészlapokról kezdtek el beszélgetni, és hát Apu meg akarta mutatni hogy melyik lapra is gondol. Gyorsan felmászott egy létrán, hogy elérje a lapot. Na hát csak fel akart mászni, mert hogy a második, vagy harmadik fokra ért, eltörött (fa létra volt) és apu nem a lábára esett, hanem a hátára.
Alig kapott levegőt. Bátyám azonnal rohant be hogy jöjjek, mert baj van! Az udvarunk 3 szintes, van 2 domb/emelkedő az udvarunkban... innen a 3 szint!  Szóval lehoztuk fentről, mikor is épp megjöttek nővéremék. Nővérem és barátja, aki történetesen diszpécser a mentősöknél. Ő egyből mentőt akart hívni, de nővérem lebeszélte, így autóval gyorsan bevitték a balesetire! Megröntgenezték Aput, és kiderült hogy 4 bordája eltörött. Így esett hogy bennfogták megfigyelésre! Kapott infúziót is!
Ez volt szerda este.

Csütörtökön siettem be hozzá, vittem sütit és ott ücsörögtem az ágy mellett, beszélgettem vele, meg a szobájában a többi beteggel! Már jobban volt, mert csak az itthoni dolgokra koncentrált, ki fogja majd etetni a 40 db csirkét, meg egyáltalán... Megnyugtattam, hogy most ne ezzel törődjön, gyógyuljon meg mihamarabb, most ez a cél! Anya és a többiek is felváltva voltak, sajnos együtt nem tudtunk bemenni, nagyon össze-vissza egy hét volt!
Már szombaton délelőtt haza is jöhetett, nem tudtak vele semmit sem csinálnin a kórházban, feküdnie, pihennie kell! Azt meg itthon is tud! Kapott még gyógyszereket, és azóta minden nap vérnyomás mérés. Pár évvel ezelőtt vettünk egy otthoni vérnyomásmérőt, na most használjuk is, sajnos! Természetesen a kontrollok sem maradhatnak el!
Apunak ez most nagy kicseszés, sosem szeretett feküdni, meg egyáltalán. Mindig megvannak neki a kis dolgai amiket csinál napközben, olyat hogy leül délelőtt 11 kor és TV-zik, nagyon ritkán látom! Most meg, sajnos nem tud mást csinálni, alszik-olvas-tv-zik! A kedvencem, listát ír, hogy miket csináljak.
Most már azért újra elkezdtek szállingózni a barátok, ki-ki jön szobájából és néha velük beszélget egy sort :)

A család nagyon megijedt, a baleset napján legalább is! Pár napba telt míg felmértük a helyzetet, és kitaláltuk a legmegfelelőbb stratégiát! A családunk mindig összetartott, és most is így teszünk! Ettől család a család! Más kérdés, hogy ne lennénk e kimerülve, vagy nem lenne elegünk néha egymástól, de hát ez is benne van a pakliban!
Anyut eléggé megviselték a történtek! Mikor hazajött apu, hol nevetett, hol sírt, hol pedig kiabált! Próbáltam segíteni neki, de talán az most a legnagyobb segítség, hogy néha jön nővérem barátja(aki már a vőlegénye) és jókat nevetünk esténként. Apunk is jól esik, és látszik rajta, hogy a helyzethez képest jobban érzi magát!

Teszem fel a kérdést, ha csak egész nap sírnánk az ágya mellett, akkor abból mennyi energiát meríthetne? Semennyit! Így meg legalább jól is érzi magát, és fel is töltődik :) és most ere van szüksége!
 

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

Remélem megyógyul rendesen és megsímopgatja után az összes 40 csirkét!!!Meg titeket...

kolibri írta...

Ádámosz!
csak most olvastam, remélem azóta már meggyógyult az Apud.
ha még nem, akkor gondolok majd Rá :-)))